مجموع نظرات: ۸
سه‌شنبه ۴ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۶
۲ نفر

قصد داریم یکی از کامل ترین مراجع تست MBTI را به شما معرفی کنیم. ابتدا توضیحات مختصری در مورد آزمون شخصیت شناسی داده و بعد بهترین و دقیق ترین روش استفاده درست از MBTI را به شما خواهیم گفت. این چارچوب و برنامه ریزی توسط گروهی از متخصصین و پژوهشگران روانشناسی و روانسنجی تدوین شده است.

image-20210525105005-1.jpeg

تست MBTI چیست؟

آزمون MBTI یک تست شخصیت شناسی است که می توانید از آن در مشاوره شغلی، تحصیلی، ازدواج و به طور کلی خودشناسی استفاده کنید. در این بخش ما مهمترین مطالب و روش های کاربردی برای استفاده از این تست را برایتان آورده ایم:

- تست MBTI چه ویژگی هایی دارد؟

- کدهای چهار حرفی MBTI چیست؟

- تیپ های 16 گانه MBTI از کجا آمده اند؟

- در نتایج تست MBTI چه چیزهایی را می توان تشخیص داد؟

- چرا باید شخصیت شناسی را جدی بگیریم؟

- کاربردهای ده گانه تست MBTI چیست؟

- برای استفاده بهتر از MBTI چه کار کنیم؟

· مرحله اول- انجام تست نسخه اروپایی

· مرحله دوم- اعبتارسنجی تیپ ها

· مرحله سوم ویژگی های اصلی

· مرحله چهارم روابط تیپ ها

· مرحله پنجم راهکارها برای تغییر

· مرحله ششم تست های تکمیلی MBTI

- جمع بندی

تست MBTI چه ویژگی هایی دارد؟

فکر کنید تست MBTI داده اید و به شما یک کد 4 حرفی داده است. تست MBTI، 16 تا از این کدهای 4 حرفی است. این کدها وقتی در کنار هم قرار می گیرند، تفاوت های شخصیت را به وجود می آورند.

ویژگی اصلی تست MBTI این است که به سرعت می تواند افراد را در دسته های مختلف قرار داده و خصوصیات مهم شان را تعیین کند. خوب حالا بیایید و ببینیم که این کدهای 4 حرفی از کجا آمده اند.

کدهای چهار حرفی MBTI چیست؟

کدهای چهار حرفی بر اساس قرار گرفتن 4 کلمه از هشت کلمه اصلی ایجاد می شود. این کلمات عبارتند از؛ (E، I، N، S، F، T، P، J). و اما این هشت کلمه چه معنی دارند. در ادامه هرکدام را با یک مثال توضیح داده ایم:

E: به معنی برونگرایی است. یعنی اینکه افرادی که E هستند بیشتر دوست دارند با دیگران در ارتباط باشند. (مثلا؛ من دوست دارم همیشه به مهمانی بروم).

I: به معنی درونگرایی است. یعنی افردی که تنهایی را بیشتر ترجیح می دهند و دوست دارند در خلوت خودشان باشند. (مثلا؛ من دوست دارم به جای مهمانی در خانه بمانم و کتاب بخوانم).

N: یعنی شهودی بودن. به کسانی گفته می شود که به چیزهای غیر ملموس و غیر قابل مشاهده توجه بیشتری دارند. (مثلا؛ من دوست دارم به جای کاردستی درست کردن به نظریه ها و مطالب فلسفی فکر کنم).

S: یعنی حسی بودن. این افراد بیشتر با حواس پنجگانه خود با دنیا تعامل می کنند. (مثلا؛ من دوست دارم به جای فکر کردن در مورد یک مسئله پیچیده ذهنی، کاردستی درست کنم).

F: یعنی احساسی بودن. این افراد وقتی می خواهند تصمیم بگیرند سعی می کنند، نگرانی ها، دغدغه ها و مشکلات دیگران را در نظر بگیرند. (مثلا؛ به خانه دوستم نمی روم چون مادرم ناراحت می شود).

T: یعنی منطقی بودن. این افراد وقتی می خواهند کاری انجام دهند، بیشتر به دنبال منطق و درستی آن هستند. (مثلا؛ شاید مادرم نارحت شود که به دیدن دوستم می روم، اما الان دوستم در شرایطی است که واقعا به من احتیاج دارد).

P: یعنی ادراکی بودن. این افراد انعطاف پذیر بوده و دوست دارند که در یک چارچوب مشخص زندگی نکنند. (مثلا؛ امروز به جای درس خواندن با علی به استخر می روم).

J: یعنی قضاوتی بودن. این افراد قاعده مند بوده و سعی می کنند براساس یک چارچوب مشخص زندگی کنند. (مثلا؛ امروز حتما باید طبق برنامه تا آخر شب درس بخوانم).

تست MBTI کامل + بهترین تحلیل نتیجه

این هشت ویژگی که گفتیم، به صورت 4 زوج هستند، یعنی دو به دو در مقابل هم قرار می گیرند. فرض MBTI این است که فرد یکی را بر دیگری ترجیح می دهد. شما کدام ویژگی را بیشتر ترجیح می دهید؟

- برونگرایی در مقابل درونگرایی

- شهودی در برابر حسی

- منطقی در برابر احساسی

- ادراکی در برابر قضاوتی

تیپ های 16 گانه MBTI

خوب تا اینجا متوجه شدیم که تست MBTI می تواند بر اساس هشت ویژگی اصلی که دو به دو روبه روی هم قرار می گیرند، 16 ویژگی یا تیپ را ایجاد کند.

اینکه شما دوست داشته باشید بیشتر برونگرا باشید یا درونگرا کد حرف اولتان مشخص می شود. یعنی اگر برونگرا باشید تیپتان با E شروع می شود و اگر درون گرا باشید تیپتان با I شروع می شود.

به همین ترتیب چهار کد ساخته شده و تعامل این چهار ویژگی اصلی سبک و روش متفاوت شما در زندگی را مشخص می کند. بیایید با هم به طور خلاصه این 16 تیپ را مرور کنیم:

- تیپ شخصیت  ENTJ (فرمانده): آن هایی که پیوسته برای رسیدن به هدف می جنگند.

- تیپ شخصیت ENTP (مناظره کننده): آن هایی که اهل بحث و گفتگو هستند.

- تیپ شخصیت ENFJ (قهرمان): آن هایی که در برابر سختی ها پابرجا می ایستند.

- تیپ شخصیت ENFP (مبارز): آن هایی که جامعه را به تلاش وا می دارند.

- تیپ شخصیت ESTJ (مجری): آن هایی که دیگران را همواره دوست دارند.

- تیپ شخصیت ESFJ (حامی): آن هایی که پیام آور عدالت هستند.

- تیپ شخصیت ESTP (کارآفرین): آن هایی که چرخ زندگی در دستانشان است.

- تیپ شخصیت ESFP (بازیگر): آن هایی که همیشه با انگیزه و جذاب اند.

- تیپ شخصیت INTJ (معمار): آن هایی که عجیب اند اما ذهن شان می درخشد.

- تیپ شخصیت INTP (متفکر): آن هایی که با دید کنجکاوانه خود می نگرند.

- تیپ شخصیت INFJ (مشاور): آن هایی که به دیگران همواره کمک خواهند کرد.

- تیپ شخصیت ISTJ (خدمت رسان): آن هایی که منظم و وظیفه شناسند.

- تیپ شخصیت ISFJ (مدافع ): آن هایی که بی سر و صدا کار می کنند.

- تیپ شخصیت ISTP (صنعتگر): آن هایی که با مهارت عمل می کنند.

- تیپ شخصیت ISFP (ماجراجو): آن هایی که در جستجوی عمق زندگی اند.

- تیپ شخصیت INFP (تسهل گر): آن هایی که به آزادگی می اندیشند.

تست MBTI کامل + بهترین تحلیل نتیجه

در نتایج تست MBTI چه چیزهایی را می توان تشخیص داد؟

ویژگی های زیادی وجود دارد که با آزمون MBTI می توان آن ها را تشخیص داد. در اینجا قصدمان صحبت در مورد کاربردهای این تست نیست بلکه نتایج و خروجی های این آزمون را می خواهیم بررسی کنیم.

در تست MBTI شما می توانید با ویژگی های زیر به طور کامل آشنا شوید:

-  نقاط قوت:  به این معنی که چه توانایی ها و قابلیت هایی در تیپ شخصیت شما هست که می توانید با شناخت و استفاده از آن زندگی خود را بهبود بخشید (مثلا؛ من به عنوان یک INTP ؛ خلاقیت بالایی دارم که می توانم کارها و فعالیت هایی را انتخاب کنم که به خلاقیت نیاز دارد).

-  نقاط ضعف: به این معنی که در تیپ شخصیتی شما چه جنبه هایی وجود دارد که باعث می شود آسیب پذیر باشید یا زندگی صحیح را برایتان سخت کند (مثلا؛ من به عنوان یک INTP؛ حساسیت کمتری به احساست دیگران دارم که برای بهبود روابطم باید این ضعف را اصلاح کنم).

-  مشاغل مناسب: به این معنی که چه شغل هایی برای تیپ شخصیتی شما مناسب تر است. بعضی از شخصیت ها ممکن است با انجام برخی از کارها دچار مشکل شوند (مثلا؛ به عنوان یک INTP که عاشق کارهای چالش برانگیز و نوآورانه است بهتر است مهندسی نرم افزار را انتخاب کنم تا حسابدار شوم).

-  روابط کاری: به این معنی که ویژگی شما و دیگران در محیط کاری چگونه است. این دانش کمک می کند تا بتوانیم ارتباط خود با همکارانمان را بهبود بخشیم (مثلا؛ به عنوان یک INTP برای کار کردن به استقلال بیشتر نیاز دارم، پس بهتر است شغلی انتخاب کنم که به من آزادی عمل می دهد).

-  روابط عاطفی: روابط عاطفی یا روابط عاشقانه یعنی شما با همسر خود چگونه برخورد می کنید و ویژگی هایتان برای داشتن یک ارتباط سالم به چه صورت است (مثلا؛ من به عنوان یک INTP احساساتم را سرکوب می کنم، فکر می کنم بهتر است برای بهبود رابطه این را با همسرم در میان بگذارم).

-  اوقات فراغت: به این معنی می باشد که شما در زمان های فراغت چه کارها و تفریحاتی را بیشتر ترجیح می دهید (مثلا؛ به عنوان یک INTP کتاب خواندن را دوست دارم، پس بهتر است تایم های استراحتم را به این مسئله اختصاص دهم).

-  روحیات مشابه: یعنی از بین 16 تیپ دیگر چه افرادی به شما شبیه تر بوده و یا می توانید با آن ها در کار و زندگی ارتباط بهتری برقرار کنید (مثلا؛ من INTP هستم و افراد INTJ، INFP و ENTP به من شبیه بوده و می توانیم در کار کردن نقاط مشترکی داشته باشیم).

-  روحیات متضاد: یعنی از بین تیپ های شخصیت چه افرادی با شما مشکل داشته و ممکن است در کار یا زندگی با آن ها دعوا یا درگیری داشته باشید (مثلا؛ به عنوان یک INTP روحیات من با افراید ESTJ، ESFP و ESTJ نزدیک نیست و ممکن است در کار با هم بیشتر به مشکل برخورد کنیم).

-  رشته مناسب: با این تست می توان رشته ای را انتخاب کرد که با ویژگی هایمان سازگار است. (مثلا؛ برای افراد حسی که دوست دارند با لمس کردن و دستانشان کار کنند، طبیعتا مشاغل فنی می تواند بهتر باشد. یا برای افراد ادراکی که قواعد و نظم کمتر اهمیت می دهند، رشته هایی مثل حقوق مناسب نیست).

چرا باید شخصیت شناسی را جدی بگیریم؟

این ها بخشی از خروجی و نتایج تست MBTI است. این آزمون به ما کمک می کند تا جنبه های مختلف زندگی خود را درست ارزیابی کنیم.

ممکن است با خود بپرسید، شناخت ویژگی هایم چه کمکی به من می کند؟ شاید جواب این سوال را بارها شنیده اید. اینکه خودشناسی مقدمه هستی شناسی، خداشناسی، موفقیت، رضایت، شادبودن، احساس خوشبختی، سلامت روان و هزاران چیزی است که شما بسته به تفکر و نگاهتان به زندگی، به آن احتیاج دارید.

وقتی شخصیت و ویژگی های بارز آن را بشناسید، به طور طبیعی هم خود و هم دیگران را بهتر خواهید شناخت. با این آگاهی اگر تاجر باشید می توانید به خوبی در یک مذاکره با دیگران تعامل کنید. اگر آموزگار باشید، ارتباط بهتری با دانش آموز خود پیدا خواهید کرد. اگر مادر باشید، ویژگی های خود و فرزندتان را بهتر از قبل درک می کنید. اگر همسر باشید می توانید روابط عاشقانه تان را محکم تر کنید. در زیر مهمترین کاربردهای تست MBTI را آورده ایم:

کاربردهای 10 گانه تست MBTI چیست؟

اینجا فقط به طور مختصر کاربردها و استفاده های تست MBTI را برایتان آورده ایم. توضیح کامل این موارد را می توانید در پست کاربردهای ده گانه تست MBTI مشاهده کنید.

کاربرد ۱- تست MBTI به انتخاب شغل کمک می کند.

کاربرد ۲-  تست MBTI به مدیریت کارکنان کمک می کند.

کاربرد ۳- تست MBTI به انتخاب رشته کمک می کند.

کاربرد ۴- تست MBTI به ارتقاء سبک های یادگیری کمک می کند.

کاربرد ۵- تست MBTI به بهبود روابط اجتماعی کمک می کند.

کاربرد ۶- تست MBTI به روابط عاشقانه کمک می کند.

کاربرد ۷-  تست MBTI به بازاریابی کمک می کند.

کاربرد ۸- تست MBTI به درک بیماری های روانی کمک می کند.

کاربرد ۹-  تست MBTI به مشاوران کمک می کند.

کاربرد ۱۰- تست MBTI به تغییر سبک زندگی کمک می کند.

برای استفاده بهتر از MBTI چه کار کنیم؟

حالا که متوجه شدیم آزمون شخصیت شناسی ام بی تی آی می تواند به ما در شناخت درست و بهتر کمک نماید، بهتر است تا از همین الان شروع کنیم. برای انجام بهتر این تست به مراحل زیر به دقت توجه کنید:

تست MBTI کامل + بهترین تحلیل نتیجه

مرحله اول - انجام تست نسخه اروپایی

در این مرحله شما ابتدا وارد تست MBTI در لینک آخر همین صفحه شده و نسخه اروپایی این آزمون را انجام می دهید. پس از پایان تست، تیپ شخصیتی تان مشخص می شود(مثلا؛ نتیجه تست به شما می گوید یک فرد INTP هستید).

مرحله دوم- اعتبارسنجی تیپ ها

در مرحله دوم، باید تیپ شخصیت خود را اعتبارسنجی کنید. توجه داشته باشید که تمامی نسخه های آزمون  MBTI نقطه ضعفشان این است که فقط روی تیپ ها متمرکزند و تلاش دارند هرطور که شده شما را در یکی از 16 تیپ قرار دهند. این در حالی است که ما همیشه دارای یک تیپ شخصیتی مشخص نیستیم. و یا ممکن است ویژگی های مشترک چند تیپ را داشته باشیم.

بنابراین لازم است تایپ خود را اعتباریابی کنید. برای انجام مرحله دوم پس از پایان تست می توانید در سامانه جامع MBTI وارد بخش اعتبارسنجی شوید. پس از اعتبارسنجی اگر تیپ شخصیتی تان معتبر نبود از تست دیگری مانند تست شخصیت کتل استفاده کنید. اما در صورت اعتبار وارد بخش سوم شوید

به عنوان مثال؛ شما در تست شخصیت مایرز-بریگز تیپ INTP هستید، حالا برای بررسی اعتبار آن، اول تست اعتبارسنجی INTP را انجام دهید، اگر نتیجه تست تان مثلا 30 درصد بود، بهتر است از تست کتل برای شخصیت شناسی استفاده کنید، اما اگر 70 درصد بود، یعنی ویژگی ها یتان نزدیک به این تیپ است و می توانید به آن اعتماد داشته باشید.

مرحله سوم مطالعه ویژگی های اصلی

پس از اعتبار تیپ شخصیتی تان در بخش سوم بهتر است ابتدا ویژگی های 10 گانه و تفسیر نتایج خود در تست MBTI را جدی گرفته و مطالعه کنید.

مرحله چهارم مطالعه روابط تیپ ها

در مرحله چهارم توصیه می کنیم در بخش سامانه جامع MBTI روابط خود با تیپ های دیگر را بررسی کنید. درک این روابط به شما کمک می کند تا بتوانید تعامل بهتری با دیگران داشته و زندگی اجتماعی خود را اصلاح و یا بهبود بخشید.

مرحله پنجم استفاده از راهکارها برای تغییر

در مرحله آخر از خودشناسی MBTI توصیه می کنیم که از راهکارهای ارائه شده برای بهبود نقاط قوت و ضعفتان استفاده کنید. همچنین در این مرحله بهتر است از سایر تست های روانشناسی برای تکمیل خودشناسی استفاده کنید. توضیح آزمون های تکمیلی MBTI در بخش سامانه جامع MBTI آمده است.

مرحله ششم تست های تکمیلی MBTI

همانطور که می دانیم تست MBTI به تنهایی برای خودشناسی کافی نیست. بنابراین توصیه می کنیم پس از اینکه تمام مراحل تست MBTI را به خوبی پشت سر گذاشتید، وارد بخش آزمون های تکمیلی MBTI در بخش سامانه جامع شوید.

جمع بندی

همانطور که دیدیم در اینجا بهترین روش برای استفاده درست از تست MBTI را برایتان آوردیم. جهت انجام این آزمون عجله نکنید و صبور باشید. سعی کنید مراحل را به دقت و با ترتیب گفته شده طی کنید. این روش اصولی ترین و کامل ترین روش برای شخصیت شناسی MBTI است که می توانید از آن برای حصول بهترین نتیجه در آزمون MBTI استفاده کنید.

تست MBTI کامل + بهترین تحلیل نتیجه

کد خبر 603350

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بازار

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha